Villmarksjakt ­på ­elg ­i ­Bindal ­– ­Harangsfjorden ­jaktfelt. ­SOLGT

Plahtes Eiendommer tilbyr et spennende jakttilbud etter elg på jaktfeltet «Harangsfjorden». Jakta er godt tilrettelagt for en svært god jaktopplevelse, samtidig som dette er et meget krevende terreng så det er ikke […]

Plahtes Eiendommer tilbyr et spennende jakttilbud etter elg på jaktfeltet «Harangsfjorden». Jakta er godt tilrettelagt for en svært god jaktopplevelse, samtidig som dette er et meget krevende terreng så det er ikke for hvem som helst. Foretrekker du veinære poster, bør du kanskje lete videre! Er derimot villmarksopplevelsen og den litt mer strevsomme jakta tiltalende, er dette opplevelsen du er ute etter. 

Tilbudet passer for gruppe på opptil 8 jegere og inneholder fellingstillatelse på 3 dyr, bosted på egen hytte i terrenget og transport til/fra hytta m.m.

Jaktfeltet legges ut for leie på «åpen budrunde» der bud tilsvarer leiekostnaden, inklusive mva. Det til enhver tids høyeste bud vil ligge åpent. Alle bud behandles anonymt.

Budfrist 7. juni 2019, kl. 20.00 – Utropspris 60 000,-

Video: Utdrag fra jaktfeltet.

Beskrivelse av jakttilbud

Harangsfjorden byr på en kombinasjon av tøff elgjakt i et krevende men eventyrlig landskap. Jakten er godt organisert og tilrettelagt, men stiller krav til jaktlaget dersom skal få det meste ut av produktet. For de som ønsker det beste fra to verdener, tilrettelagt jakt og heftige natur- og jaktopplevelser, er dette et meget interessant produkt.

Terrenget er ca. 30 000 da og har en god elgbestand med dyr i godt hold. Terrenget ligger rundt Eidevatn og store deler av området har nå fått barskogvern. Jaktområdet strekker seg fra ca. 30-800 moh. og fremstår som svært kupert. Her finnes mange biotoper som elgen trives i. For å kunne utnytte terrenget fordrer det at jegere har god fysikk.

Inkludert i leien er fellingsrett på 3 dyr (1 voksen okse, 1 ungdyr okse og 1 ungdyr ku), bosted for hele jaktlaget med gode fasiliteter, og transport med båt over fjorden og ut til hytta. I tillegg inngår tre båter på Eidevatn og to båter i fjorden i leien for god tilkomst til ulike deler av jaktterrenget.

Sagmestereidet

Jakten tilbys med utgangspunkt i hytta på Sagmestereidet.  Sagmestereidet er en komfortabel og funksjonell hytte med fantastisk beliggenhet, fritt på en høyde med utsyn over Harangsfjorden. Hytta har sengeplass til 6 personer. I tillegg finnes to løsmadrasser for bruk i hytta, badstua eller naustet etter eget ønske.

Sagmestereidet består av en hytte på ca 35 m2 med ett soverom og et anneks på 15 m2 med to soverom. I hytta finner man et romslig oppholdsrom med sofagruppe, tilhørende salongbord og stoler foran en stor og god peisovn. Eget kjøkkenhjørne med propankjøleskap med frysemulighet, gasskomfyr med stekeovn, og spisestue for 6 personer. Belysning med parafinlamper gir god stemning i rommene. Hytta har i tillegg mulighet for strøm for lading av mobil m.m. via solcelleanlegg.

Til hytta ligger også dusj med varmt vann og vedfyrt badstue nede ved vannet, uthus med ved og utedo. Det hører også med 2 båter ved fjorden og 3 båter i Eidevatn. Alle forbruksartikler som dopapir, stearinlys, vaskemidler, propan etc. er på plass.

Periode: 13.oktober – 19.oktober. | Antall våpen: 8

Totalt areal: ca. 30 000 daa.  |  Kvote 2019: 3 dyr (1 voksen okse, 1 ungdyr okse og 1 ungdyr ku).

Budfrist 07.06.2019 |  Utropspris: kr 60 000,-   |  Minstebeløp ved budøkning: kr. 2 000,-

Kjøtt fra skutte dyr er inkludert i prisen

Se kartutsnitt over jaktfeltet

Bestemmelser

Plahtes Eiendommer forbeholder seg retten til å anta eller forkaste ethvert bud! Innkommende bud vil bli behandlet fortløpende ved avsluttet budrunde – med beskjed til “budvinnerne” innen kort tid. Avtale for leie gjøres så direkte mellom utleier og leietaker.

Betingelser for leie

  • Jaktfelt leies ut for angitt periode (f.o.m. 13/10 – t.o.m. 19/10) til prisen av antatt bud.
  • Inntil 8 gevær er inkludert i feltleien. Feltleier er ansvarlig for å oppgi navn og adresse på alle jegerne som skal jakte på feltet. Dette skal skje innen 1. september i jaktåret. Feltleier må samtidig påse at det legges med dokumentasjon som viser at alle som skal jakte, har betalt jegeravgiften og at hunder som skal benyttes er godkjent for ettersøk.
  • Framleie av jaktfeltet er ikke tillatt.
  • All fangst skal registreres og innrapporteres rettighetshaver fortløpende.
  • Feltleien skal være overført til Plahtes Eiendommers konto innen 1. juli i jaktåret. Feltleien skal sikres via underskrevet kontrakt mellom utleier og leietaker. Plahtes Eiendommer utformer kontrakten. Kontrakten for leieperioden skal være underskrevet innen 1. juli 2019.
  • Ved felling av voksent dyr (2.5år eller eldre) på kvoten for ungdyr (1.5år) faktureres et gebyr på 150 kr per kilo over 140 kilo slaktevekt. I tillegg skal det betales et gebyr på 1500 kr for hver tagg over 4 tagger dersom dette dyret er en okse.

Til opplysning

I utgangspunktet er det ikke mulig å bringe jernhest eller atv inn i terrenget. Jegerne må belage seg på å bære ned kjøttet til Eidevatn eller fjorden og frakte det videre til hytten ved hjelp av båt. Det er mulig å henge kjøtt i naustet nede ved Eidevatn. Frakting av kjøtt fra hytten og ned til fjorden skjer ved hjelp av atv etter avtale. For jaktlag som selv ikke disponerer godkjent ettersøkshund vil Plahtes Eiendommer være behjelpelig med å skaffe tilgang til dette lokalt. For mer informasjon kontakt Tor Arne Aune eller se  www.plahte.no.

Det finnes alternativer til vår inkluderte inn/ut-transport. Det kan f.eks. organiseres slik at man tar bilferge til Hardangen hvor det ligger en båt man kan ta seg inn til hytten med. Ta kontakt med Plahtes Eiendommer for mer informasjon om hvilke muligheter som finnes.

Tilbyder

Plahtes Eiendommer er en av de største privateide eiendommer i Norge med sitt totale areal på 685.000 da.  Disse eiendommene drives med en klar målsetning om å forvalte alle naturressurser på en bærekraftig og langsiktig måte. Her finner man store jaktområder hvor jaktpresset holdes lavt til beste for den lokale viltforvaltningen og for jegernes opplevelser. Tilrettelagte produkter, god standard på utleiehytter og en helhetlig forvaltning av områdets ressurser gjør Plahtes Eiendommer meget attraktivt for sine gjester.

Plahtes Eiendommer ligger mellom Brønnøysund og Namsos, fire timer nord for Trondheim.

Kontakt

Plahtes Eiendommer.

v/Tor Arne Aune

Telefon: (+47) 916 05 550  |  E – post: tor.arne.aune@gmail.com

Se mer på Plahtes hjemmesider, eller følg på Facebook

Se bilder fra Harangsfjorden