Rypejakt i Åbjørdalen i Bindal – 2 perioder tilgjengelig – FASTPRIS

Rypejakt i Åbjørdalen i Bindal – 2 perioder tilgjengelig – FASTPRIS

Plahtes Eiendommer leier ut rypejakt med mulighet for skogsfugl på jaktfeltet «Åbjøra Sør» i Bindal kommune. Inkludert i tilbudet er bosted på hytta Bruksbo, jaktrett på rype og skogsfugl for inntil for 6 personer i henhold til fastsatte premisser, fiskerett, båt med motor, bensin, ved, propan m.m.  i leieperioden. 

 

Jaktfeltet legges ut for leie i to separate perioder. Prisen gjelder for opp til fire jegere med to hunder eller seks jegere uten hund. Det er kun i første jaktuke det tillates jakt med hund.

 

Periode 1: 10.september – 17.september. |  Pris: kr 24 500,-

Antall våpen: maks 6. **Antall hunder: Maks 2.  (** 4 jegere m/ 2 hunder, alt. 6 jegere uten hund).

 

Periode 2: 17.september – 23.september. |  Pris: kr 19 500,-

Antall våpen: maks 6. |  Antall hunder: Kun støkkjakt tillatt.

 

Totalt areal: ca 50 000 daa.  |  Jaktbart areal: ca 50 000 daa. |  Kvote 2019: Ikke oppgitt

 

 

Beskrivelse av jaktfelt

Åbjøra Sør er et stort og variert jaktterreng på ca 50.000 dekar og strekker seg fra 100-1000 m.o.h.. Jakten er eksklusivt forbeholdt leietakere av jaktfeltet. Store deler av Åbjøra Sør ligger i lier opp fra Åbjørvatnet hvor majoriteten er fjellrypeterreng med god fjellrypejakt. Men har ca 10.000 dekar er lirypeterreng og ca 5000 dekar er skogsfuglterreng.

 

Jaktfeltet er relativt kupert så det anbefales å være i brukbar form. Særlig for å komme til fjellrypeterrengene er det tøff oppstigning og man må regne ca 45 minutters oppklatring. Vel inne i fjellet er terrenget mer lettgått.

 

Hvis hele terrenget utnyttes, kan det jaktes med 6 gevær.  Terrenget egner seg for opp til 2 hunder. Det anbefales å ta med telt for på den måten kunne utnytte hele jaktfeltet.

 

Bestanden av fjellrype har vært god de senere år. Bestanden av lirype og skogsfugl har vært brukbar, men varierer en del fra år til år.

 

 Se kartutsnitt over jaktfeltet

 

Hytte inkludert

Bosted for inntil 6 personer på hytta Bruksbo er inkludert ved leie av jaktfeltet. Hytta disponeres i periode 1, fra kl. 14.00 den 9. september, til kl. 12.00 den 17. september. i periode 2, fra kl. 14.00 den 17. september, til kl. 12.00 den 24. september.

 

Bruksbo er en «moderne» hytte med totalt 110 m2 boflate og god standard. Hytta har 5 soverom, separat kjøkken, og romslig stue med sofagruppe, salongbord og stoler.

Innlagt varmt og kaldt vann, propankjøleskap med fryseboks, gasskomfyr med stekeovn. Ett av soverommene har egen vedovn og kan benyttes som tørkerom. Vanlig dusj. Solcellestrøm med USB-ladekontakter og 230V konverter for ladning av mobiler etc.. Rikelig med service, bestikk, kopper og kar for 10 personer. Hytta har også egen terrasse med gassgrill, bålplass med bålpanne, uthus med vedskott og utedo.

 

Alle forbruksartikler som dopapir, stearinlys, vaskemidler, propan etc. er på plass. Gjestene må ta med seg sengetøy hvis ikke annet er avtalt. Oppredde senger etter avtale.

 

Betingelser for leie

  • Jaktfelt leies ut for angitt periode.
  • Inntil 6 gevær tillates ved leie. Nærmere angitt til opp til fire jegere med to hunder – eller seks jegere uten hund. Det er kun i første jaktuke det tillates jakt med hund.
  • Feltleier er ansvarlig for å oppgi navn og adresse på jegerne som skal jakte på feltet. Dette skal skje innen 1. september i jaktåret. Feltleier må samtidig påse at det legges med dokumentasjon som viser at alle som skal jakte, har betalt jegeravgiften og at hunder som skal benyttes, har godkjent aversjonsbevis (hund/sau).
  • Plahtes Eiendommer fastsetter en tillatt kvote. Kvoten skal være fastsatt innen utgangen av august hvert år i leieperioden.
  • Det er tillatt å felle skogsfugl, hare og annet småvilt på leiefeltet, såfremt særskilte begrensninger ikke er innført som følge av svake bestander.
  • All fangst skal registreres og innrapporteres til Plahtes Eiendommer.
  • Feltleien skal sikres via underskrevet kontrakt mellom utleier og leietaker. Plahtes Eiendommer utformer kontrakten.
  • Framleie av jaktfeltet er ikke tillatt.

 

Tilbyder

Plahtes Eiendommer

v/ Emil Jamtfall

Tlf. (+47) 988 44 334  | E-post: emil@plahte.no

 

Se bilder fra Åbjøra Sør